Miska plná dobrot, čerstvé křupavé zeleniny a jemné zálivky. Je hotová do půl hodiny a můžete si ji připravit i den dopředu do práce, protože chutná skvěle i studená. Nebojte se kombinovat různé druhy zeleniny i bylinek. Skvělá bude třeba i se silken tofu, díky kterému přidáte více bílkovin.
- Rýži propláchněte v sítku ve vlažné vodě. Vařte ji s 3 hrnky osolené vody asi 25 minut.
- Mezitím si připravte zeleninu. Nakrájejte zelí na tenké plátky, ostrouhejte mrkev a okurku a nakrájejte je na podlouhlé proužky.
- Cizrnu propláchněte v sítku, osušte ji utěrkou a rozehřejte troubu na 220 stupňů. V míse smíchejte 2 lžíce sezamového oleje, 3 lžíce javorového sirupu, 1,5 lžíce sójové omáčky a dva stroužky prolisovaného česneku.
- Cizrnu smíchejte s omáčkou. Pečte ji 20 minut na plechu vyloženém pečicím papírem.
- Nakonec si připravte dresink. V misce smíchejte 4 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžíce javorového sirupu, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce limetové šťávy, 5 lžic jablečného octa a 2 lžíce sezamového oleje.
- Nasekejte koriandr nadrobno. V misce servírujte uvařenou rýži, zeleninu a vše zalijte dresinkem a posypejte bylinkami.