CIZRNOVÁ BOWL

Doba přípravy: 60 minut Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 1 a ¼ hrnku přírodní rýže
  • 5 lžic sezamového oleje
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 okurka
  • 2 mrkve
  • ¼ červeného zelí
  • 1 limeta
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 5 lžiček javorového sirupu
  • 4 stroužků česneku
  • 5 lžic jablečného octa
  • 100 g arašídů
  • koriandr

Miska plná dobrot, čerstvé křupavé zeleniny a jemné zálivky. Je hotová do půl hodiny a můžete si ji připravit i den dopředu do práce, protože chutná skvěle i studená. Nebojte se kombinovat různé druhy zeleniny i bylinek. Skvělá bude třeba i se silken tofu, díky kterému přidáte více bílkovin.

  1. Rýži propláchněte v sítku ve vlažné vodě. Vařte ji s 3 hrnky osolené vody asi 25 minut.
  2. Mezitím si připravte zeleninu. Nakrájejte zelí na tenké plátky, ostrouhejte mrkev a okurku a nakrájejte je na podlouhlé proužky.
  3. Cizrnu propláchněte v sítku, osušte ji utěrkou a rozehřejte troubu na 220 stupňů. V míse smíchejte 2 lžíce sezamového oleje, 3 lžíce javorového sirupu, 1,5 lžíce sójové omáčky a dva stroužky prolisovaného česneku.
  4. Cizrnu smíchejte s omáčkou. Pečte ji 20 minut na plechu vyloženém pečicím papírem.
  5. Nakonec si připravte dresink. V misce smíchejte 4 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžíce javorového sirupu, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce limetové šťávy, 5 lžic jablečného octa a 2 lžíce sezamového oleje.
  6. Nasekejte koriandr nadrobno. V misce servírujte uvařenou rýži, zeleninu a vše zalijte dresinkem a posypejte bylinkami.

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek