CHLÉB S PESTEM

Doba přípravy: 110 minut Počet porcí: 6 porce

Ingredience

Těsto:

  • 160 ml rostlinného mléka
  • 20 g čerstvého droždí (7 g sušeného)
  • ½ lžíce cukru
  • 300 g hladké špaldové mouky
  • 30 ml oleje

Náplň:

  • 4 lžíce pesta (recept najdete ZDE)
  • lahůdkové droždí
  • olivový olej na potření

Jednoduchý recept na zapletený chléb, který je plný pesta z natě mrkve. Můžete jej však naplnit vším, co máte rádi. Skvělá jsou sušená rajčata a olivy.

Postup:

  1. V míse smíchejte droždí s teplým mlékem a cukrem. Poté postupně přisypejte mouku, sůl a olej. Vypracujte jemné těsto.
  2. Těsto přikryjte utěrkou a dejte na teplé místo vykynout na hodinu.
  3. Těsto po hodině vyklopte na pomoučenou plochu a vyválejte obdélník o rozměru 40×20 cm.
  4. Na těsto rovnoměrně rozetřete pesto a posypejte lahůdkovým droždím.
  5. Těsto zarolujte a nožem rozřízněte podélně napůl. Z částí těsta zapleťte cop.
  6. Povrch potřete olivovým olejem.
  7. Pečte na plechu vyloženým pečícím papírem v troubě při 180 stupních 30 minut.

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek