CELEROVÉ ŘÍZKY

Doba přípravy: 60 minut Počet porcí: 8 porce

Ingredience

  • 1 celer
  • lžíce octu
  • sůl
  • pepř
  • koření na ryby
  • 60 g hrachové mouky
  • 50 g špaldové mouky
  • 10 g kukuřičného škrobu
  • 100 g strouhanky
  • voda
  • 1 lžička kurkumy
  • špetka černé soli
  • 1 L řepkového oleje

Celerové řízky se perfektně hodí na štědrovečerní hostinu, ale můžete si je uvařit kdykoliv přes rok. Nejlépe chutnají druhý den, kdy se zaleží strouhanka a koření. Nebojte se je smažit ve velké vrstvě oleje, jelikož čím více oleji budete v pánvi/friťáku mít, tím méně se ho vstřebá do řízku. Samozřejmě po osmažení je nechte na kuchyňské utěrce, aby se vsákl přebytečný tuk.

Postup:

  1. Oloupaný celer nakrájíme na půlkolečka (silnější) a na minutu hodíme do vroucí osolené vody s 1 lžící octu.
  2. Vyděláme celer z vody, osolíme, opepříme a přidáme koření na ryby.
  3. Připravíme si strouhanku. Nachystáme si tři mělké talíře či misky a dáme do prvního špaldovou mouku, do druhého škrob a hrachovou mouku smíchanou s troškou vody a špetkou černé soli a kurkumy. Do třetí misky dejte strouhanku.
  4. Kousky celeru obalujeme postupně ve všech vrstvách, a nakonec zprudka smažíme na rostlinném oleji. Osmažte z každé strany asi 3-5 minut do zlatova.
  5.  Po usmažení je dobré vysát přebytečný olej ubrousky. Podáváme s bramborovým salátem nebo jinou přílohou.

2 komentáře u „CELEROVÉ ŘÍZKY

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek