KRÉMOVÝ „SÝR“

Doba přípravy: 20 minut Počet porcí: 1 porce

Ingredience

  • 70 g kešu namočených na 2 h
  • 200 ml vody
  • 1 lžička jablečného octa
  • 2 lžíce tapiokové mouky
  • 1 lžičku himalájské soli
  • špetku pepře
  • 2 stroužky česneku
  • rozmarýn
  • pokud chcete dodat výraznější sýrovou chuť,  použijte lžičku lahůdkového droždí

Krásný den, dnes mám pro Vás recept na pečený veganský camembert. 

Pokud jste se někdy přípravou veganských sýrů zabývaly tak víte, že jim velmi svědčí fermentace. Tento camembert je bez probiotik, tudíž neprobíhá proces fermentace a jeho příprava Vám zabere pouze 20 minut, pokud nepočítám namáčení ořechů.

Postup:

  1. Nahřejte troubu na 180 °.
  2. Rozmixujte v mixéru kešu s vodou, sůl, jablečný ocet a tapiokovou mouku. Případně lahůdkové droždí.
  3. Zapékací mističku vyložte pečícím papírem a vylijte do ní sýrovou směs.
  4. Nakrájejte na plátky oloupané stroužky česneku a nasekejte na drobno rozmarýn.
  5. Posypejte sýr česnekem, rozmarýnem a trošku popepřete.
  6. Vložte do trouby na 15-20 minut.
  7. Servírujte s bagetkou, olivami a nebo zeleninou.

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek