Krásný den, dnes mám pro Vás recept na pečený veganský camembert.
Pokud jste se někdy přípravou veganských sýrů zabývaly tak víte, že jim velmi svědčí fermentace. Tento camembert je bez probiotik, tudíž neprobíhá proces fermentace a jeho příprava Vám zabere pouze 20 minut, pokud nepočítám namáčení ořechů.
Postup:
- Nahřejte troubu na 180 °.
- Rozmixujte v mixéru kešu s vodou, sůl, jablečný ocet a tapiokovou mouku. Případně lahůdkové droždí.
- Zapékací mističku vyložte pečícím papírem a vylijte do ní sýrovou směs.
- Nakrájejte na plátky oloupané stroužky česneku a nasekejte na drobno rozmarýn.
- Posypejte sýr česnekem, rozmarýnem a trošku popepřete.
- Vložte do trouby na 15-20 minut.
- Servírujte s bagetkou, olivami a nebo zeleninou.