REBARBOROVÁ BUBLANINA

Doba přípravy: 40 minut Počet porcí: 12 porce

Ingredience

  • 300 ml rostlinného mléka
  • 230 g pohankové mouky
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 100 g kokosového cukru
  • 70 ml slunečnicového oleje
  • 40 g bramborového škrobu (Solamylu)
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 200 g jahod
  • 2 stonky rebarbory

 

Bublanina je vždycky dobrý nápad, protože je rychlá a můžete na její přpravu použít čerstvé i kompotované ovoce. Tato je navíc v odlhčené verzi a bezlepková, díky pohankové mouce. Nebojte se toho, je krásně šťavnatá!

Postup:
1. Troubu rozehřejte na 200 stupňů.
2. Nachystejte si menší pekáček, nebo koláčovou formu a vyložte ji pečícím papírem.
3. Všechny ingredience smíchejte ve větší míse.
4. Těsto nalijte do formy a na povrch rozprostřete nakrájené jahody a rebarboru. Můžete použít i čerstvé, či zavařené meruňky, třešně, nebo džem.
5. Pečte při 200 stupních 30 minut.
6. Podávejte posypané cukrem, nebo strouhaným kokosem. .

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek