Když máte chuť na něco opravdu čokoládového. Těsto je plné zdravých tuků díky kvalitní čokoládě, tahini a arašídovému máslu.
Postup:
- Připravte si vejce smícháním mletého lněného semínka s vodou. Nechejte 20 minut nabobtnat.
- Rozehřejte troubu na 170 stupňů.
- Ve střední míse smíchejte mouku, prášek do pečení a sůl.
- Ve další míse smíchejte tahini, arašídové máslo, rozpuštěný kokosový olej, kokosový cukr, javorový sirup, vanilku a pořádně vše zamíchejte ručně metličkou, nebo mixérem. Poté přimíchejte nabobtnané lněné „vejce“ a nakonec přimíchejte rozpuštěnou čokoládu. Čokoládu rozpouštějte pomalu ve vodní lázni a do celé směsi ji zamíchávejte mírně „vychladlou“ – aby se nezdrcla. Nakonec přimíchejte kakaový prášek.
- Stěrkou pomalu zamíchejte čokoládovou směs do sypké.
- Do hlubší zapékací misky obdélníkového, nebo čtvercového tvaru dejte pečícím papír a rovnoměrně stěrkou rozprostřete těsto.
- Povrch posypte nasekanými mandlemi a kousky čokolády.
- Pečte v troubě cca 32-35 minut. Po upečení nechte aspoň půl hodiny vychladnout a až poté brownies nakrájejte.
Ahoj! Těším, se až brownies upeču, ale projistotu se ptám – jedna čtvrtina mouky znamená hrnku? ale to se mi zdá možná málo – nebo je to čtvrt kila a tedy 250 g?
Díky!
Ahoj, omlouvám se za chybu v receptu. Ano je to opravdu 1/4 hrnku mouky. Díky malému množství mouky je brownies vláčné 🙂 Určitě dej vědět, jak se brownies povedlo a chutnalo. L.