Při tomto jídle si absolutně zamilujete brokolici. Díky blanšírování zůstane brokolice krásně křupavá, plná barvy a chuti. Ve spojení s arašídovým máslem, opečeným tofu a rýžovými nudlemi vznikne do půl hodiny výživné a dokonalé jídlo. Jsem zvědavá co na něj budete říkat.
Postup:
- Nejdřív si nachystejte zeleninu. Fazolky a brokolici opláchněte. pokud máte čerstvé fazolky (což doporučuji, protože jsou chutnější než mražené), tak je zbavte šťopek a lusky nakrájejte na třetiny. Brokolici zbavte košťálu (ten potom můžete použít do zeleninového vývaru) a rozdělte ji na menší kousky růžičky.
- Nachystejte si menší hrnec a nalijte zhruba 200 ml vody, podle velikosti hrnce. Pokud máte napařovací sítko, tak můžete použít to, ale lze použít i klasické kovové, jak jsem to udělala já. Sítko vložte do hrnce s mírně vařící vodou, přiklopte pokličkou a napařte v něm brokolici po dobu cca 5 minut. Ihned jak bude brokolice hotová, tak ji přemístěte do mísy se studenou vodou. Tím zamezíte ztrátě její krásné zelené barvy.
- Rýžové nudle nemusíte vařit. Stačí je na 3-5 minut vložit do horké vody. Pokud byste je nepoužívaly hned, tak je dejte stejně jako brokolici do studené vody. Tak se neslepí 🙂
- Oloupejte česnek a cibuli a nakrájejte je na malé kousky. V hlubší pánvi začněte na dvou lžících olivového oleje opékat cibuli a česnek. Přidejte lusky a na kostičky nakrájené tofu posypané paprikou. Po cca 5 minutách přidejte brokolici a chvíli ji opečte.
- Potom přidejte dvě lžíce Tamari, arašídové máslo a šťávu z citronu. Nakonec vmíchejte nudle a dosolte a opepřete podle chuti. Pokud se budou nudle moc lepit, tak přidejte trošku vlažné vody.
- Na menší pánvi si bokem opražte arašídy.
- Hotovou směs z pánve servírujte posypanou nasekaným čerstvým koriandrem, natrhanými klíčky a opraženými arašídy.