BRAMBOROVÉ TAŠTIČKY S POVIDLY

Doba přípravy: 60 minut Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 600 g brambor
  • 200 g hrubé mouky
  • 150 g krupice
  • 350 g hruškových povidel /švestková povidla
  • 100 g strouhanky
  • 100 g moučkového cukru
  • 150 g rostlinného másla
  • špetka soli

 

Jestli mi něco připomíná prázdniny u babičky, tak jsou to právě bramborové taštičky. Posypané opraženou strouhankou s cukrem a zalité máslem. To si zkratka musí člověk užít.

Doporučuji je naplnit povidly z hrušek od Šufana, protože jsou pouze z ovoce, není tam přidaný žádný cukr a jsou úžasný. Na podzim doporučuji jejich švestková povidla.

Postup:

  1. Brambory dejte vařit na 20 minut. Po uvaření slijte vodu z hrnce, nechte brambory chvíli vychladnout a oloupejte je.
  2. Studené brambory nastrouhejte najemno a smíchejte je s moukou, krupicí a špetkou soli.
  3. Vypracujte těsto, které potom vyválejte na tenký plát. Pomocí sklenice vykrajujte kolečka o průměru cca 6 cm.
  4. Do středu kolečka lžičkou naneste povidla, překlopte strany k sobě a prstem nebo vidličkou kraje slepte tak, aby povidla vařením nevytekla.
  5. Na plotně dejte vařit velký hrnec s vodou a špetkou soli. Taštičky vkládejte do mírně vroucí vody. Vařte je zvolna cca 5 minut, dokud nevyplavou, průběžně promíchávejte vařečkou, ať se taštičky neslepí.
  6. Uvařené taštičky ihned dejte do mísy s troškou másla, aby se neslepily.
  7. Podávejte je s nasucho opraženou strouhankou smíchanou s cukrem. Přelijte rozpuštěným máslem.

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek