Bramborové knedlíky v odlehčené verzi ze špaldové mouky, plněné křupavým uzeným tofu a spoousta cibulky opečené do zlatova. Nepoznáte rozdíl od těch klasických. Nechte si chutnat!
Postup:
- Nejprve si uvařte brambory ve slupce a nechte je do druhého dne vychladnout, lépe se s nimi bude pracovat.
- Druhý den si připravte náplň na knedlíky. Nakrájejte nadrobno cibuli a tofu na kostičky. Vše opečte na oleji do zlatova.
- Poté si připravte těsto. Oloupejte slupku z brambor a brambory nastrouhejte na jemném struhadle. V míse je smíchejte se špaldovou moukou (nejprve přidejte 300 g, pokud by bylo těsto moc tekuté, přidávejte postupně), bramborovým škrobem a solí. Vypracujte rukama pevnější těsto. S těstem pracujte rychle, jelikož brambory někdy mají tendenci pouštět vodu. Podle toho také přidávejte množství mouky.
- Rozdělte těsto na 12 dílů, nebo podle toho, jak chcete mít knedlíky velké.
- Z jednotlivých kusů těsta vytvořte v dlani placku a tu naplňte do středu náplní z tofu a cibule a uzavřete v malý „měšec“, který nakonec v dlani zpracujte v kouli.
- Knedlíky nakonec obalte v bramborovém škrobu, aby se při vaření nepotrhaly.
- Vložte knedlíky do většího hrnce s vroucí vodou a po chvíli zamíchejte vařečkou, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu hrnce. Knedlíky vařte na středním plameni 11-12 minut. Zda jsou knedlíky hotové zjistíte jednoduše vytažením jednoho knedlíku a propíchnutí špejlí. Pokud na špejli nezůstane těsto, jsou knedlíky hotové.
- Ke knedlíkům připravte ještě osmahnutou cibulku na olivovém oleji a zelí. Můžete použít buď vlastní kysané, které dochutíte dle potřeby – dosladíte, dokořeníte novým kořením, pepřem solí a bobkovým listem, nebo použijete kupované.
- Knedlíky podáváme se zelím a dozdobíme cibulkou.