BEZLEPKOVÉ BROWNIES S KEŠU MÁSLEM

Doba přípravy: 50 minut Počet porcí: 12 porce

Ingredience

  • 2 lžíce jemně pomletého lněného semínka + 5 lžic vody
  • 1 hrnek bezlepkových ovesných vloček, pomletých na mouku
  • ¼ hrnku kakaového prášku
  • ½ lžičky prášku do pečení
  • ½ lžičky soli
  • ¾ hrnku rostlinného mléka
  • ¾ hrnku kešu másla + 2 lžíce na ozdobení
  • ¾ hrnku kokosového cukru
  • vanilka – vyškrábnutý lusk asi na špičku nože
  • 40 g kvalitní čokolády

Toto bezlepkové veganské brownies je šité na míru všem milovníkům čokolády. Díky přirozeně bezlepkovým vločkám, kvalitnímu kakau a kešu máslu je velmi výživné a nabízí se jako zdravější alternativa. Chuťově je však k nerozeznání od toho klasického!

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 175 stupňů. V malé mističce smíchejte pomleté lněné semínko a vodu. Nechte je nabobtnat 5 minut.
  2. Mezitím si pomelte ovesné vločky na mouku. Ve větší míse smíchejte pomleté vločky, kakaový prášek, prášek do pečení a sůl. Promíchejte a přidejte rostlinné mléko, kešu máslo, kokosový cukr, semínka z vanilkového lusku a připravenou alternativu vejce – lněné semínko.
  3. Promíchejte vše metličkou, a nakonec zamíchejte nasekané kousky čokolády.
  4. Připravte si hlubší obdélníkovou nádobu na pečení (cca 23×28 cm) a vyložte ji pečícím papírem.
  5. Těsto vlijte do formy a na vršek naneste kešu máslo a špejlí jej rozmíchejte. Nakonec posypte nasekanými kousky čokolády.
  6. Dejte péct na 20-22 minut. Po vytažení z trouby nechte ještě 15 minut ve formě vychladnout. Poté můžete podávat

Brownies je nejlepší ještě teplé, ale vydrží až 5 dní. Když si ho před podáváním rozehřejete na chvíli v mikrovlnce nebo v troubě, tak bude ještě o kus lepší.

Tento recept vznikl díky klukům z Moravy Šufan.cz

Zanechte mi komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek