BELUGA KARI S KAPUSTIČKAMI

Doba přípravy: 40 minut Počet porcí: 2 porce

Ingredience

  • 140 g čočky Beluga
  • 100 ml zeleninového vývaru (recept najdete ZDE)
  • cca 16 růžičkových kapustiček
  • 4 lžíce kokosového mléka
  • 4 lžičky koření kari
  • 1 lžičku soli
  • pepř dle chuti
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • koriandr

Beluga je druh čočky, který jsem si v poslední moc oblíbila. Je to černá čočka, která dostala název podle druhu kaviáru, který svým vzhledem připomíná. Má velmi jemnou oříškovou chuť a je přirozeně bezlepková. Beluga je výborná do teplých pokrmů jako je toto kari, nebo do salátů a super bowls. Je velmi bohatá na bílkoviny ve 100 g je cca 21 g, nemusí se dopředu namáčet a je rychlá na přípravu.

Kapustičky miluju a je to výborná sezónní zelenina, kterou najdete všude na trzích i v běžných obchodech. Nepotřebují dlouhou přípravu, naopak při dlouhém tepelném zpracování ztratí barvu a rozvaří se.  Dají se jíst i za syrova, ale když je lehce opečete na pánvi, krásně se rozvine jejich chuť a provoní vám celou kuchyň.

Postup:

  1. Nejprve si propláchneme čočku a dáme ji vařit do dvojitého množství vody na 30 minut.
  2. Hotovou čočku proplácheme studenou vodou.
  3. Kapustičky opláchneme, zbavíme je spodních částí a překrojíme na čtvrtiny.
  4. Oloupeme si česnek a nakrájíme jej na drobné kostičky.
  5. Na hlubší pánvi opečeme na olivovém oleji kapustičky a česnek do zlatova.
  6. Přidáme čtyři lžíce kokosového mléka, vývar a kari koření.
  7. Nakonec do pánve dáme uvařenou čočku a směs dochutíme solí a pepřem.
  8. Podáváme s čerstvě nasekanými bylinkami, např. s koriandrem.

Zanechte mi komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek