ASIJSKÝ ZELNÝ SALÁT SE ZÁZVOROVOU ZÁLIVKOU

Doba přípravy: 30 minut Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • Půlka hlávky zeleného zelí
  • Půlka hlávky červeného zelí
  • 100 g ředkviček
  • 2 mrkve
  • 1 lžička slunečnicových semínek

Dresink:

  • kousek zázvoru o velikosti 1 cm
  • 1 stroužek česneku
  • 5 lžic sójové omáčky Kikkoman
  • 2 lžíce rýžového octa Kikkoman
  • 2 lžíce sezamového oleje

Léto je ve znamení salátů a já mám pro vás recept na asijský zelný salát se zázvorovou zálivkou a sójovou omáčkou Kikkoman. Věřte, že salát je během chvíle hotový a čím déle je uleželý, tím lépe zelenina nasákne zálivku a zkřehne.

 

Já v kuchyni už dlouhá léta používám kvalitní japonské omáčky značky Kikkoman a to hned z několika důvodů. Vyrábí se přirozenou fermentací sójových bobů a tím pádem vzniká intenzivní aroma a bohatá chuť umami = nemusíte dále solit.

 

Receptura se nezměnila po více než tři století a pro jejich výrobu jsou použity pouze 4 suroviny – NON GMO sójové boby, pšenice, sůl a voda.

Postup:

  1. Obě hlávky zelí nakrájejte nožem na velmi tenké nudličky.
  2. Mrkev a ředkvičky škrabkou upravte taktéž na menší podélné kousky tzv. škrabkou julienne. (můžete nastrouhat na struhadle)
  3. Zázvor nastrouhejte najemno, stroužek česneku oloupejte a utřete do hladka. Smíchejte spolu se sójovou omáčkou, octem a olejem v míse.
  4. Nakonec rukama promíchejte salát i s dresinkem tak, aby se hezky „vmasíroval“ do zeleniny.
  5. Křupavý salát podávejte v létě ke grilování, nebo jako odlehčený oběd.

 

 

 

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek