Léto je ve znamení salátů a já mám pro vás recept na asijský zelný salát se zázvorovou zálivkou a sójovou omáčkou Kikkoman. Věřte, že salát je během chvíle hotový a čím déle je uleželý, tím lépe zelenina nasákne zálivku a zkřehne.
Já v kuchyni už dlouhá léta používám kvalitní japonské omáčky značky Kikkoman a to hned z několika důvodů. Vyrábí se přirozenou fermentací sójových bobů a tím pádem vzniká intenzivní aroma a bohatá chuť umami = nemusíte dále solit.
Receptura se nezměnila po více než tři století a pro jejich výrobu jsou použity pouze 4 suroviny – NON GMO sójové boby, pšenice, sůl a voda.
Postup:
- Obě hlávky zelí nakrájejte nožem na velmi tenké nudličky.
- Mrkev a ředkvičky škrabkou upravte taktéž na menší podélné kousky tzv. škrabkou julienne. (můžete nastrouhat na struhadle)
- Zázvor nastrouhejte najemno, stroužek česneku oloupejte a utřete do hladka. Smíchejte spolu se sójovou omáčkou, octem a olejem v míse.
- Nakonec rukama promíchejte salát i s dresinkem tak, aby se hezky „vmasíroval“ do zeleniny.
- Křupavý salát podávejte v létě ke grilování, nebo jako odlehčený oběd.