POMAZÁNKA Z PEČENÉ PETRŽELE SE ZKARAMELIZOVANOU CIBULKOU

40 minut 4 porce

Tuto pomazánku si zamilujete. Kombinace pečené petržele a zkaramelizované cibulky vytvoří dokonalou „umami“ chuť a budete si chtít s každým dalším soustem přidat víc. Pokud budete pomazánku dělat pro návštěvu, či pro rodinu, která neholduje zelenině, tak jim nejprve hlavní surovinu zatajte. Já jsem kolegy v práci nechala nejprve ochutnat a nevěřili mi, že je […]

KŘUPAVÉ GNOCCHI S KAPUSTIČKAMI

30 minut 3 porce

Slavný recept, který je hotový za 20 minut v jeho rostlinné podobě. Recept mi vychválila moje kamarádka a když jsem ho uvařila a následně sdílela na instagramu, tak jste mě zasypali zprávami a dotazy na něj. Originál receptu tedy není můj, ale uvádím jeho zdroj. Přidala jsem navíc tempeh, abych receptem obohatila o bílkoviny. 🙂 […]

ALIGOT S PEČENOU ZELENINOU & CHERMOULA

60 minut 4 porce

Znamená období zimy v kuchuni nudu? Ne nutně. Tento recept se možná podle ingrediencí zdá složitě, ale není. Základem je kořenová zelenina – mrkev, petržel a nať z ní, dále pak brambory a pár ingrediencí na dochucení. Díky charmoule – severoafrické marinádě z bylinek získá zelenina užasnou svěžest. Krémovost a základ receptu dává aligot – […]

DÝŇOVÉ LASAGNE

80 minut 4 porce

Zkuste lasagne trochu jinak odlehčeně – bez těstovin. Plátky těstovin jsou nahrazeny na tenko nakrájenou máslovou dýní a jsou proloženy omáčkou z čočky a rajčat. Čočka zajistí vyšší obsah bílkovin i sacharidů a strukturou může nahradit mleté maso. Ať už chcete odlehčit jídelníčku po novém roce nebo jen máte chuť zkusit něco nového, tak tyhle […]

OPILÉ ŠVESTKY V ČOKOLÁDĚ

60 minut 60 porce

Tento rok mě nejvíc překvapil tento jednoduchý recept na opilé švestky. Doporučuju udělat dvojitou dávku, protože u nás se po švestkách zaprášilo. A nešetřete na rumu, švestky ho vypijí hodně. 🙂   Postup:  Švestky dejte do uzavíratelné nádoby a nalijte na ně rum. Nechte je nasáknout 2-3 dny.  Švestky plňte do středu jednou mandličkou.   Naplněné […]

MAROKÁNKY

60 minut 50 porce

Marokánky, které vás překvapí svojí chutí! Obsahují pouze ořechy a ovoce. Vydrží dlouho ve spíži a získají si každého svojí šťavnatostí i křupavostí. Postup:   Mandle, brusinky i meruňky nakrájejte nožem na velmi malé kousky.   V mixéru rozmixujte banán a cukr, přidejte špetku vanilky a soli.   Ve větší míse smíchejte nasekané ovoce a mandle a vlijte […]

IŠELSKÉ CUKROVÍ

Neuvedeno Neuvedeno

Krásný mrazivý den všem! Zima klepe na dveře, Vánoce jsou za rohem a i letos se můžete těšit na recepty cukroví. Začínám Išelským cukrovím, které patří mezi ty tradičnější, ale těšit se můžete i na odlehčenější recepty jako jsou marokánky plné sušeného ovoce. Toto cukroví doporučuji péct až těsně před Vánoci, cca 7 dní v […]

POKE BOWL

40 minut 3 porce

Obecně v kuchyni nejraději používám jednoduché suroviny a omáčky nejsou něco, co bych používala denně. Jestli mi ale něco zjednodušilo vaření, tak je to právě POKE omáčka od Kikkoman. Díky ní totiž vykouzlíte bowl, jako z havajské restaurace. Tato jemně pikantní omáčka je složena z kvalitní sójové omáčky s opečeným sezamovým olejem a s nádechem citrónové šťávy. Nejraději ji […]

ASIJSKÝ ZELNÝ SALÁT SE ZÁZVOROVOU ZÁLIVKOU

30 minut 4 porce

Léto je ve znamení salátů a já mám pro vás recept na asijský zelný salát se zázvorovou zálivkou a sójovou omáčkou Kikkoman. Věřte, že salát je během chvíle hotový a čím déle je uleželý, tím lépe zelenina nasákne zálivku a zkřehne.   Já v kuchyni už dlouhá léta používám kvalitní japonské omáčky značky Kikkoman a […]

ŠPÍZY S MARINOVANÝM TOFU

60 minut 3 porce

Grilovací sezóna je v plném proudu a já jsem pro vás ve spolupráci s Kikkoman připravila tento snadný recept, kterým oslníte každou letní grilovačku. Základem je marináda tvořená ze sójové omáčky, kterou jak víte mám při vaření moc ráda. Kikkoman byla jedna z prvních omáček, kterou jsem před lety vyzkoušela a jsem jí věrná. Je […]

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek