ČOKOLÁDOVÉ TRUFFLES

Před námi je poslední adventní víkend, proto jsem si pro vás připravila recept na velmi jednoduché cukroví, které si zamiluje každý. Základem je kvalitní čokoláda a kakao. Velkou výhodou je, že je cukroví do hodiny hotové. Navíc je cukroví raw, veganské, bez lepku a bez cukru. Příprava: Datle si na krájejte nožem na menší kousky […]

PERNÍČKY

Ať už letos budete péct jakékoliv cukroví, tak perníčky rozhodně vynechat nemůžete. Tyto jsou navíc bez lepku – z pohankové mouky a veganské. Ale nebojte se, že byste poznali rozdíl od těch klasických.    Postup: Nejprve si v míse prosejte mouku, moučkový cukr, kakao, koření a prášek do pečení.   Do menšího hrnce dejte změklý Alsan […]

SNICKERS

Úžasný dezert s křupavými arašídy a karamelem. Jednoduchá příprava a v lednici, nebo v mrazáku vydrží dlouho 🙂 Ocení je každá náštěva. Postup: Vyložte zapékací misku pečícím papírem, nebo fólií. V mixéru zpracujte kokosovou mouku, kokosový olej a datle. Hotovým „těstem“ zaplňte dno misky a pořádně jej zmáčkněte, ať je povrch pevný. Dejte do lednice vychladit. […]

RAW MAROKÁNKY

Druhý adventní víkend je za námi, proto jsem si pro vás připravila recept na toto jednoduché a výborné raw (nepečené) cukroví. V receptu nenajdete klasický cukr, marokánky obsahují pouze přírodní sladidlo, meruňky a křupavé para ořechy. Ty můžete nahradit i jinými ořechy, ale u para docílíte opravdu skvělého efektu. Doba sušení: 10-12 hodin Postup: Meruňky a […]

KAKAOVÁ KOLEČKA

Tyto kakaová kolečka jsou typickým vánočním cukrovím, neobsahují však klasickou mouku a cukr. Jsou tak přirozeně veganské, bezlepkové a raw. Podle vzhledu je k nerozeznání od toho klasického (chuť je ale o dost jiná, ucítíte vůni opravdového kakaa). Kolečka patří mezi trošku složitější cukroví vzhledem k přípravě, ale výsledek stojí za to. Těsto z lískových oříšků […]

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek