SNICKERS

Úžasný dezert s křupavými arašídy a karamelem. Jednoduchá příprava a v lednici, nebo v mrazáku vydrží dlouho 🙂 Ocení je každá návštěva.   Postup: Vyložte obdélníkovou zapékací misku pečícím papírem, nebo fólií. V mixéru zpracujte kokosovou mouku, kokosový olej a datle. Hotovým „těstem“ zaplňte dno misky a pořádně jej zmáčkněte, ať je povrch pevný. Dejte do […]

OPILÉ ŠVESTKY V ČOKOLÁDĚ

Tento rok mě nejvíc překvapil tento jednoduchý recept na opilé švestky. Doporučuju udělat dvojitou dávku, protože u nás se po švestkách zaprášilo. A nešetřete na rumu, švestky ho vypijí hodně. 🙂   Postup:  Švestky dejte do uzavíratelné nádoby a nalijte na ně rum. Nechte je nasáknout 2-3 dny.  Švestky plňte do středu jednou mandličkou.   Naplněné […]

MAROKÁNKY

Marokánky, které vás překvapí svojí chutí! Obsahují pouze ořechy a ovoce. Vydrží dlouho ve spíži a získají si každého svojí šťavnatostí i křupavostí. Postup:   Mandle, brusinky i meruňky nakrájejte nožem na velmi malé kousky.   V mixéru rozmixujte banán a cukr, přidejte špetku vanilky a soli.   Ve větší míse smíchejte nasekané ovoce a mandle a vlijte […]

IŠELSKÉ CUKROVÍ

Krásný mrazivý den všem! Zima klepe na dveře, Vánoce jsou za rohem a i letos se můžete těšit na recepty cukroví. Začínám Išelským cukrovím, které patří mezi ty tradičnější, ale těšit se můžete i na odlehčenější recepty jako jsou marokánky plné sušeného ovoce. Toto cukroví doporučuji péct až těsně před Vánoci, cca 7 dní v […]

CELEROVÉ ŘÍZKY

Celerové řízky se perfektně hodí na štědrovečerní hostinu, ale můžete si je uvařit kdykoliv přes rok. Nejlépe chutnají druhý den, kdy se zaleží strouhanka a koření. Nebojte se je smažit ve velké vrstvě oleje, jelikož čím více oleji budete v pánvi/friťáku mít, tím méně se ho vstřebá do řízku. Samozřejmě po osmažení je nechte na […]

ČOKOLÁDOVÉ TRUFFLES

Před námi je poslední adventní víkend, proto jsem si pro vás připravila recept na velmi jednoduché cukroví, které si zamiluje každý. Základem je kvalitní čokoláda a kakao. Velkou výhodou je, že je cukroví do hodiny hotové. Navíc je cukroví raw, veganské, bez lepku a bez cukru. Příprava: Datle si na krájejte nožem na menší kousky […]

VEGAN ŠTĚDROVEČERNÍ MENU

Pokud zrovna neholdujete kaprovi, máte rádi zdravé a vyvážené jídlo a zároveň si chcete v tento sváteční den pochutnat, zkuste tento odlehčený salát s kokosovými „řízečky“. Kokosovou dužinu seženete již naporcovanou na e-shopu WILD COCO. Dá se také vydlabat z mladých kokosů, které jsou k sehnání ve větších zdravých výživách a supermarketech.   Postup: Kokosové řízečky Nejprve si připravte marinádu […]

PERNÍČKY

Ať už letos budete péct jakékoliv cukroví, tak perníčky rozhodně vynechat nemůžete. Tyto jsou navíc bez lepku – z pohankové mouky a veganské. Ale nebojte se, že byste poznali rozdíl od těch klasických.    Postup: Nejprve si v míse prosejte mouku, moučkový cukr, kakao, koření a prášek do pečení.   Do menšího hrnce dejte změklý Alsan […]

RAW MAROKÁNKY

Druhý adventní víkend je za námi, proto jsem si pro vás připravila recept na toto jednoduché a výborné raw (nepečené) cukroví. V receptu nenajdete klasický cukr, marokánky obsahují pouze přírodní sladidlo, meruňky a křupavé para ořechy. Ty můžete nahradit i jinými ořechy, ale u para docílíte opravdu skvělého efektu. Doba sušení: 10-12 hodin Postup: Meruňky a […]

KAKAOVÁ KOLEČKA

Tyto kakaová kolečka jsou typickým vánočním cukrovím, neobsahují však klasickou mouku a cukr. Jsou tak přirozeně veganské, bezlepkové a raw. Podle vzhledu je k nerozeznání od toho klasického (chuť je ale o dost jiná, ucítíte vůni opravdového kakaa). Kolečka patří mezi trošku složitější cukroví vzhledem k přípravě, ale výsledek stojí za to. Těsto z lískových oříšků […]

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek