KVÁSKOVÉ LÍVANCE

Pokud máte doma kvásek, tak víte, že při jeho dokrmování se vyhazuje spousta “odpadu”. Proto jsem vytvořila recept ze zbytků kvásku, ze kterého vzniknou vynikající kváskové lívance. Lívance jsou nadýchané, jemně nakyslé a zároveň jednoduché na přípravu. Postup: Připravený kvásek smíchejte s dalšími ingrediencemi v míse, pořádně zamíchejte a dejte do lednice odležet na druhý […]

PROTEINOVÉ LÍVANCE

Nadýchané veganské proteinové lívance s jemnou příchutí vanilky a špetkou skořice, která jim dodá šmrnc. Díky proteinu navíc jsou lívance plné bílkovin a tak jsou vhodné jako potréninkové jídlo. Mimochodem tento protein od Happy power je výborný moc jsem si ho oblíbila. <3 S mlékem chutná jako milkshake a když přidáte ještě půlku banánu a […]

JABLEČNÁ SVAČINKA

Chtěla jsem vytvořit koláč/buchtu bez přidaného cukru a vznikla jablečná svačinka, kterou můžete podávat jako dezert, nebo si ji nakrájet na tyčinky (chuťově připomíná flapjack) a vzít si ji do školy, nebo do práce. Příprava zabere jen 20 minut a výsledek je skvělý! * Pro bezlepkovou variantu použijte bezlepkové vločky. Velikost zapékací mísy/pekáčku: 33×26 cm […]

MINI QUICHE

Slaný koláč quiche je výborný díky křehkému těstu a šťavnaté náplni. Já jsem zvolila moje oblíbená sušená rajčata, špenát a olivy. Vy však můžete přidat, nebo ubrat cokoliv, co máte rádi. Základ je vždy stejný – smetana, lahůdkové droždí pro sýrovou chuť a bylinky.   Postup: Nejprve si připravíme těsto. Budeme na něj potřebovat prosátou […]

HRÁŠKOVÁ POMAZÁNKA

Na tento víkend jsem si pro Vás připravila jednoduchý recept na osvěžující pomazánku z hrášku a cizrny. Díky čerstvým lístkům máty ozvláštníte její chuť a jistě oslníte každou návštěvu. Pomazánka je skvělá i na svačinu. Zasytí a cizrna je navíc plná bílkovin. Postup: Cizrnu namočte na alespoň 10 h do hrnce s vodou. Slijte vodu a […]

PEČENÉ HRUŠKY

Když jsem plánovala tento recept, chtěla jsem aby to bylo nějaké sezónní jídlo. Hrušky jsou skvělou potravinou, jelikož se dají přes zimu skladovat až do další sezóny. Přidala jsem k nim voňavou skořici, která krásně prohřeje tělo a působí antibakteriálně proti všem bacilům. Díky sirupu hrušky krásně zkaramelizují a tečkou je už jenom jemná kokosová šlehačka […]

REBARBOROVÝ CRUMBLE

Crumbl jsem se chystala dělat už dlouho. Konečně přišla sezóna rebarbory, tak jsem jej mohla ozvláštnit o tuto řapíkatou zeleninu. Před druhou světovou válkou se rebarbora pěstovala hojně na polích. Dnes roste spíše na zahrádkách a její sezóna je právě teď v květnu a červnu. My si s ní připravíme “krambl” – ovocný koláč zasypaný […]

ČOKOLÁDOVÝ CHLEBÍČEK

Postup: Zapněte horkovzdušnou troubu na 180 °. Připravte si nádobu na chleba, vyložte ji papírem, nebo vytřete olejem a vysypte kokosem, či moukou. V mixéru rozmixujte 5 banánů a sladidlo. Přidejte vanilku,  olej a půlku čokolády, nebo peciček. V druhé misce smíchejte mouku, pečící prášek, kakao, karob a vše v míse zamíchejte s banánovou směsí. […]

KOKOSOVÝ JOGURT

Jogurty jsem vždy měla ráda, proto jsem v přechodu na veganství hledala alternativu. V běžných supermarketech jsou už v dnešní době k dostání různé alternativy. Jsou to především sojové dezerty a jogurty kokosové, ovesné a rýžové. Jejich konzistence je sice totožná s těmi klasickými mléčnými, ale mnohdy mají takový umělý “ocas” a nic moc složení. […]

FRANCOUZSKÉ TOASTY

Zbyl Vám po Velikonocích kousek mazance, nebo po Vánocích vánočka? Mám pro vás recept na jednoduchý dezert z těchto “zbytků”. Na recept můžete použít i toasty, nebo chleba. Ale kynuté těsto je přece jen vláčnější. Postup: Smíchejte mléko, chia semínka, skořici, vanilku a sirup v hlubokém talíři. Nechte 10 minut odležet v lednici a mezitím […]

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek