Léto je ve znamení salátů a já mám pro vás recept na asijský zelný salát se zázvorovou zálivkou a sójovou omáčkou Kikkoman. Věřte, že salát je během chvíle hotový a čím déle je uleželý, tím lépe zelenina nasákne zálivku a zkřehne. Já v kuchyni už dlouhá léta používám kvalitní japonské omáčky značky Kikkoman a […]
CIZRNOVÁ BOWL
Miska plná dobrot, čerstvé křupavé zeleniny a jemné zálivky. Je hotová do půl hodiny a můžete si ji připravit i den dopředu do práce, protože chutná skvěle i studená. Nebojte se kombinovat různé druhy zeleniny i bylinek. Skvělá bude třeba i se silken tofu, díky kterému přidáte více bílkovin. Rýži propláchněte v sítku ve vlažné […]
KADEŘÁVKOVÝ SALÁT S TOPINAMBURY
Ať už jste plní novoročních předsevzetí, nebo pokračujete ve zdravém životním stylu tento salát vám rozhodně bude chutnat! Zálivka s pistáciovým máslem je skvělým odlehčením a topinambury (neboli židovské brambory) krásně zasytí a salát ozvláštní. Postup: Špaldu namočte den dopředu do vody. Druhý den vodu vyměňte a vařte asi hodinu. Topinambury omyjte a nakrájejte je na […]
ŠPALDOVÝ SALÁT
Zkuste do salátu přidat nešlechtěnou pšenici špaldu a uvidíte, že se vás nejen skvěle zasytí, ale také do vašeho jídelníčku přibyde spousta bílkovin. Pokud salát doplníte o zeleninu ze zahrády, nebo od místních pěstitelů, tak povýšíte jeho chuť. Postup: Zrna špaldy namočte na 10 h do studené vody. Poté vodu slijte a vařte v poměru […]
SALÁT SE ZKARAMELIZOVANOU MRKVÍ
Saláty jsou v létě skvělou volbou. Tento salát rozhodně není nudný. Díky svěžímu dresingu z balsamika a opečeným mrkvím je krásně křupavý a zároveň vás cizrna v něm skvěle zasytí. Postup: Nejprve si na jedné pánvi opečeme očištěnou překrojenou mrkev na olivovém oleji. Oloupeme si pomeranč a nakrájíme jej na tenké plátky. Ty také krátce opečeme z obou stran […]
ZELNÝ SALÁT
Na tento víkend jsem si pro vás připravila lehký lahodný salát z červeného zelí. Jaro už pomalu začíná, ale na zahradě ještě není co sklízet. Červené zelí je sezónní, koupíte ho momentálně na každém trhu a má mnoho benefitů pro tělo. Obsahuje hodně vlákniny, vitaminů C a je skvělým antioxidantem. Spolu s bílým zelím posiluje imunitu, což […]
SALÁT S MANGEM
Vynikající mangový salát je skvělým zpestřením. Podává se ve Vietnamu většinou z nezralého manga, ale já jsem dala trošku zralejší. Postup: Oloupeme mango a okrájíme jeho pecku. Nakrájíme ho na tenké proužky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme ji na stejné podlouhé, tenké proužky. Umytou půlku okurku nakrájíme na stejné kousky. Lístky koriandru obereme z větviček […]