FAZOLOVÝ KRÉM

Hutný krém je díky fazolím bohatý na bílkoviny, krásně zahřeje a zasytí. Sušené rajčata a krutony v něm budou hezky křupat.  Postup: Den dopředu namočte fazole na 8 h a poté je vařte asi hodinu do měkka.  Chléb nakrájejte na kostečky a opečte je do zlatova na lžíci olivového oleje na pánvi.  Omyjte půlku květáku […]

MRKVOVO-BATÁTOVÝ KRÉM

Pokud vás zastihlo jarní nachlazení, nebo jen hledáte rychlý recept na víkend, určitě vyzkoušejte tuto úžasnou krémovou polévku. Je hotová během chvíle a díky pečení má mrkev i batáty krásně oříškovou chuť. Doplní ji pomeranč a štiplavý zázvor. Postup: Očistíme mrkev a batáty a dáme je péct na 30 minut do trouby rozpálené na 200°. […]

CIBULAČKA

Cibulačka je typická polévka pro francouzskou kuchyni a prý nejde udělat bez másla. Já myslím, že mi nic nestojí ve výzvě ji udělat v čistě rostlinné podobě, tak pojďme na to! Základem jsou bylinky a obyčejná žlutá cibule. Postup: Nejprve si připravit svazek bylinek bouqet garni. Uřízněte 10 cm pórku a zabalte jej spolu s bylinkami a […]

KARI POLÉVKA

Teploty klesly dolů a já jsem si pro vás na prohřátí těla připravila tuto snadnou polévku. Výhodou receptu je to, že vše připravíte v jednom hrnci a rychle. Červená čočka se nemusí dopředu namáčet a je hotová během pár minut. Postup: Připravte si hlubší pánev nebo hrnec. Na olivovém oleji do zlatova opečte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte […]

GAZPACHO

O této polévce jsem slyšela už několikrát. Nikdy jsem ji doma však nepřipravovala. Vždy jsem dělala jen čistě rajčatovou. V Řecku jsem se do ní zamilovala a tak jsem sepsala recept i pro všechny milovníky. Protože věřím, že si ji zamilujete jako já. Gazpacho je studená polévka ze sezónní zeleniny. Jejím základem jsou (nejlépe) domácí […]

PAPRIKOVÝ KRÉM

Je léto a zahrádky pomalu začínají plodit. Do sezóny rajčat nějáký ten pátek ještě zbývá, ale v obchodech se už dají sehnat česká rajčata ze skleníku. Tato polévka je skvělá, jednoduchá a rychlá. S rozpečenou bagetkou nemá chybu 🙂 Postup: Zapněte troubu na 200° na horní a dolní pečení. Papriky zbavte semínek a přepulte je. […]

KAŠTANOVÁ POLÉVKA

Připravila jsem pro Vás v návaznosti na recept zeleninového vývaru polévku z pečených kaštanů. Musím říct, to byla láska na první ochutnání. Kaštany jsou momentálně dostupné skoro ve všech supermarketech a za dobrou cenu, jelikož je jejich sezóna. Kaštany se dříve hojně používaly v tradiční kuchyni. Dnes je známe spíše z vánočních trhů. V kuchyni s nimi […]

ZELENINOVÝ VÝVAR

Vítám Vás u dalšího receptu, pro někoho může znít obyčejně, ale já jsem konečně objevila jeho kouzlo. Vlastně jsem asi dospěla, jelikož jsem poprvé uvařila pořádný zeleninový vývar. Vzhledem k tomu, že chystám recept, kde ho použiji, rozhodla jsem se ho pro Vás sepsat. Je totiž podle mne opravdu nenáročný na přípravu a suroviny. Kdo […]

VELIKONOČNÍ NÁDIVKA + POLÉVKA

    Nádivka s kopřivami voňavá po uzeném a jaru? Jo, plná bylinek a bez rohlíku. Postup: Nakrájíme chleba na kostičky o velikosti asi 1 cm. Chleba v míse pokapeme mlékem, aby trošku nasákl. Oloupeme si cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme ji spolu s česnekem na olivovém oleji. Nasekáme si na […]

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek