PEČENÝ PÓREK

Pórek je hodně podceňovaná zelenina. Já osobně jsem ho nikdy nebyla fanouškem, ale to se s pečeným pórkem změnilo. Velmi rychle se stal mým oblíbencem a nesmí chybět v týdenním nákupu. Navíc je to lokální a velmi dostupná surovina. Pečením pórek nejen změkne, ale krásně zkaramelizuje a zesládne. Zkuste to a vsadím se, že si […]

KŘUPAVÉ GNOCCHI S KAPUSTIČKAMI

Slavný recept, který je hotový za 20 minut v jeho rostlinné podobě. Recept mi vychválila moje kamarádka a když jsem ho uvařila a následně sdílela na instagramu, tak jste mě zasypali zprávami a dotazy na něj. Originál receptu tedy není můj, ale uvádím jeho zdroj. Přidala jsem navíc tempeh, abych receptem obohatila o bílkoviny. 🙂 […]

ALIGOT S PEČENOU ZELENINOU & CHERMOULA

Znamená období zimy v kuchuni nudu? Ne nutně. Tento recept se možná podle ingrediencí zdá složitě, ale není. Základem je kořenová zelenina – mrkev, petržel a nať z ní, dále pak brambory a pár ingrediencí na dochucení. Díky charmoule – severoafrické marinádě z bylinek získá zelenina užasnou svěžest. Krémovost a základ receptu dává aligot – […]

DÝŇOVÉ LASAGNE

Zkuste lasagne trochu jinak odlehčeně – bez těstovin. Plátky těstovin jsou nahrazeny na tenko nakrájenou máslovou dýní a jsou proloženy omáčkou z čočky a rajčat. Čočka zajistí vyšší obsah bílkovin i sacharidů a strukturou může nahradit mleté maso. Ať už chcete odlehčit jídelníčku po novém roce nebo jen máte chuť zkusit něco nového, tak tyhle […]

POKE BOWL

Obecně v kuchyni nejraději používám jednoduché suroviny a omáčky nejsou něco, co bych používala denně. Jestli mi ale něco zjednodušilo vaření, tak je to právě POKE omáčka od Kikkoman. Díky ní totiž vykouzlíte bowl, jako z havajské restaurace. Tato jemně pikantní omáčka je složena z kvalitní sójové omáčky s opečeným sezamovým olejem a s nádechem citrónové šťávy. Nejraději ji […]

ASIJSKÝ ZELNÝ SALÁT SE ZÁZVOROVOU ZÁLIVKOU

Léto je ve znamení salátů a já mám pro vás recept na asijský zelný salát se zázvorovou zálivkou a sójovou omáčkou Kikkoman. Věřte, že salát je během chvíle hotový a čím déle je uleželý, tím lépe zelenina nasákne zálivku a zkřehne.   Já v kuchyni už dlouhá léta používám kvalitní japonské omáčky značky Kikkoman a […]

ŠPÍZY S MARINOVANÝM TOFU

Grilovací sezóna je v plném proudu a já jsem pro vás ve spolupráci s Kikkoman připravila tento snadný recept, kterým oslníte každou letní grilovačku. Základem je marináda tvořená ze sójové omáčky, kterou jak víte mám při vaření moc ráda. Kikkoman byla jedna z prvních omáček, kterou jsem před lety vyzkoušela a jsem jí věrná. Je […]

BRAMBOROVÉ TAŠTIČKY S POVIDLY

  Jestli mi něco připomíná prázdniny u babičky, tak jsou to právě bramborové taštičky. Posypané opraženou strouhankou s cukrem a zalité máslem. To si zkratka musí člověk užít. Doporučuji je naplnit povidly z hrušek od Šufana, protože jsou pouze z ovoce, není tam přidaný žádný cukr a jsou úžasný. Na podzim doporučuji jejich švestková povidla. […]

OPEČENÁ POHANKA S PESTEM Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Sezóna medvědího česneku je tady! Tato bylina často zaměnitelná s konvalinkou však vyčnívá z davu svojí pronikavou česnekovou vůni. Medvědí česnek je úžasný čistič krve (jen si dejte pozor, ať to s ním nepřeženete jako já, umí způsobit žaludeční i kožní potíže) a roste jen pár týdnů v roce. Tak vyrazte do přírody na sběr […]

INDICKÁ OMÁČKA Z JEDNOHO HRNCE S NALOŽENÝM SOJOVÝM MASEM A RÝŽÍ

Jednoho večera mě popadla úžasná inspirace a vytvořila jsem tuto omáčku z jednoho hrnce a přidala jsem k tomu naložené sójové nudličky, které mě nedávno cvrnkli do nosu při nakupování. Ty nudličky jsou super, mají dobrou strukturu a je jednoduché je dochutit, ale nedoporučuji je konzumovat často. Přece jen jsou zdravější fermentované potraviny jako tempeh […]

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek