SNICKERS

Úžasný dezert s křupavými arašídy a karamelem. Jednoduchá příprava a v lednici, nebo v mrazáku vydrží dlouho 🙂 Ocení je každá návštěva.   Postup: Vyložte obdélníkovou zapékací misku pečícím papírem, nebo fólií. V mixéru zpracujte kokosovou mouku, kokosový olej a datle. Hotovým „těstem“ zaplňte dno misky a pořádně jej zmáčkněte, ať je povrch pevný. Dejte do […]

MAROKÁNKY

Marokánky, které vás překvapí svojí chutí! Obsahují pouze ořechy a ovoce. Vydrží dlouho ve spíži a získají si každého svojí šťavnatostí i křupavostí. Postup:   Mandle, brusinky i meruňky nakrájejte nožem na velmi malé kousky.   V mixéru rozmixujte banán a cukr, přidejte špetku vanilky a soli.   Ve větší míse smíchejte nasekané ovoce a mandle a vlijte […]

IŠELSKÉ CUKROVÍ

Krásný mrazivý den všem! Zima klepe na dveře, Vánoce jsou za rohem a i letos se můžete těšit na recepty cukroví. Začínám Išelským cukrovím, které patří mezi ty tradičnější, ale těšit se můžete i na odlehčenější recepty jako jsou marokánky plné sušeného ovoce. Toto cukroví doporučuji péct až těsně před Vánoci, cca 7 dní v […]

REBARBOROVÁ GALETKA

Křupavé křehké těsto doplněné o kyselou rebarboru a křupavé mandle. Jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý. Postup:  1. Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme prosátou mouku s cukrem a solí. Přidáme nakrájené máslo a propracujeme jej s dalšími surovinami. 2. V mističce smícháme studenou vodu, ocet a dáme jej do rozpracovaného těsta. Vypracujeme nelepivé […]

OŘECHOVÁ BÁBOVKA

Úžasně jemná a jednoduchá bábovka z ořechů a kvalitní celozrnné mouky. Samozřejmě je veganská, bez vajec a kdo chce, tak si na vršek po upečení dá kokosovou šlehačku. Vypadá to slavnostně a chutná famózně, ale i bez nebojte. 🙂 Zbytek surovin má snad každý ve spíži, jen si dejte opravdu záležet na těch oříšcích. Já […]

ČOKOLÁDOVÉ TARTALETKY

Dnes mám pro vás recept na ty nejlepší čokoládové tartaletky, které jsou navíc nepečené, bezlepkové a získaly si už několik srdcí. Jsou voňavé, vláčné a zdravé. V receptu jsem použila velmi praktické tartaletkové formičky z eshopu Markéty Pavleje Kitchenette, ale postačí vám i klasické formičky na košíčky. Výhodou těchto je, že mají odnímatelné dno. Pomůcky: mixér, formičky […]

KEŠU BABKA

Sladká veganská babka vás překvapí svojí vláčností, kterou skvěle doplňují křupavé kešu oříšky a voňavá skořice. Je vylepšenou verzí klasického chlebíčku, a i za ty dvě hodiny kynutí to stojí, věřte mi! Postup: Nejprve lehce zahřejeme mléko (nesmí být horké). V míse smícháme teplé mléko s cukrem a zasypeme droždím. Přikryjeme a necháme 10 minut aktivovat droždí. […]

LOKŠE S POVIDLY

Kdysi je naše babičky pekly na rozpálených kamnech a vůně brambor provoněla celý dům. Bramborové placky, kterým se také přezdívá lokše jsou nesmírně jednoduché a v kombinaci s povidly jsou dokonalým prostým jídlem. Jo a když povidla, tak jedině od babičky a Šufana!   Postup: Brambory i se slupkou uvařte ideálně den dopředu. Nechte je vychladnout a […]

PALAČINKY S ARAŠÍDOVO-ČOKOLÁDOVÝM MÁSLEM

Jednou za čas to přijde a nemůžete s tím nic udělat – chuť na palačinky! Naštěstí tyto vám nezaberou ani půl hodiny času a díky zdravější alternativě nutelly – arašídovo-čokoládovému máslu od Šufana budou ještě o kus lepší. Samozřejmě taková palačinka namazaná domácí marmeládou je také dobrota.   Postup: Do mléka přidejte cukr, prášek do […]

PODZIMNÍ JABLEČNÝ KOLÁČ

Přichází podzim a s ním sice ubývá čerstvého ovoce a zeleniny na zahrádce, ale přichází čas jablek. Tyto jsou padaná a mírně nakyslá, ale v koláči chutnají skvěle a neubírá jim to na kráse ani chuti. Dobře skladovaná jablka vydrží celou zimu, nebo do té doby než je sníte. V koláči je můžete nahradit hruškama, […]

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek