PODZIMNÍ JABLEČNÝ KOLÁČ

Přichází podzim a s ním sice ubývá čerstvého ovoce a zeleniny na zahrádce, ale přichází čas jablek. Tyto jsou padaná a mírně nakyslá, ale v koláči chutnají skvěle a neubírá jim to na kráse ani chuti. Dobře skladovaná jablka vydrží celou zimu, nebo do té doby než je sníte. V koláči je můžete nahradit hruškama, […]

BEZLEPKOVÉ BROWNIES S KEŠU MÁSLEM

Toto bezlepkové veganské brownies je šité na míru všem milovníkům čokolády. Díky přirozeně bezlepkovým vločkám, kvalitnímu kakau a kešu máslu je velmi výživné a nabízí se jako zdravější alternativa. Chuťově je však k nerozeznání od toho klasického! Nejprve si předehřejte troubu na 175 stupňů. V malé mističce smíchejte pomleté lněné semínko a vodu. Nechte je nabobtnat 5 […]

SNICKERS DATLE

Datle plněné arašídovým máslem jsou ideální svaačinkou na cesty. Můžete je zabalit jako bonbóny, uložit do hezké krabičky, nebo si je vyrobit jen tak. Ale pozor – mizí opravdu rychle! Postup: 1. Datle opatrně nakrojte podélně nožem a vydělejte z nich pecku. 2. Rozevřete datli a malou lžičkou ji naplňte. 3. Datli uzavřete a namočte […]

KVÁSKOVÉ LÍVANCE

Pokud máte doma kvásek, tak víte, že při jeho dokrmování se vyhazuje spousta “odpadu”. Proto jsem vytvořila recept ze zbytků kvásku, ze kterého vzniknou vynikající kváskové lívance. Lívance jsou nadýchané, jemně nakyslé a zároveň jednoduché na přípravu. Postup: Připravený kvásek smíchejte s dalšími ingrediencemi v míse, pořádně zamíchejte a dejte do lednice odležet na druhý […]

PROTEINOVÉ LÍVANCE

Nadýchané veganské proteinové lívance s jemnou příchutí vanilky a špetkou skořice, která jim dodá šmrnc. Díky proteinu navíc jsou lívance plné bílkovin a tak jsou vhodné jako potréninkové jídlo. Mimochodem tento protein od Happy power je výborný moc jsem si ho oblíbila. <3 S mlékem chutná jako milkshake a když přidáte ještě půlku banánu a […]

CUKETOVÝ CHLEBÍČEK

Vláčný a jemný dezert bez lepku s čistě rostlinným složením. Výhoda cuketového chlebíčku je jeho jednoduchá příprava, avšak famózní výsledek. Namažte ho oříškovým máslem, ozdobte plátky banánu a posypte čerstvou granolou a máte úžasnou snídani. Postup: Rozehřejte troubu na 190 stupňů a vyložte obdélníkovou formu pečícím papírem. Ve větší míse smíchejte rozmačkaný banán, jablečné pyré, javorový […]

CHIA PUDING

Neobyčejně dobrý dezert, nebo svačina na cesty. Skvěle zasytí, má minimum kalorií a příprava trvá jen několik minut. V míse smíchejte chia semínka, mléko a sirup. Nechte asi 5-10 minut nasát semínka tekutinu. Nachystejte si čisté sklenice např. od jogurtu, nebo marmelády. Nalijte nabobtnanou směs rovnoměrně do sklenic a dejte vychladit do lednice. Ztuhnutý chia […]

BROWNIES S TAHINI

Když máte chuť na něco opravdu čokoládového. Těsto je plné zdravých tuků díky kvalitní čokoládě, tahini a arašídovému máslu. Postup: Připravte si vejce smícháním mletého lněného semínka s vodou. Nechejte 20 minut nabobtnat. Rozehřejte troubu na 170 stupňů. Ve střední míse smíchejte mouku, prášek do pečení a sůl. Ve další míse smíchejte tahini, arašídové máslo, rozpuštěný kokosový […]

PASTEL DE NATA

Když tyto proslulé portugalské košíčky z listového těsta zaplnily v létě instagram, musela jsem je vyzkoušet! A samozřejmě jsem je upravila do veganské podoby. Budete překvapeni, jak moc lahodné jsou a jak rychle zmizí.    Postup:  Do mixéru dejte javorový sirup a namočené kešu a mixujte do hladka. Přidejte všechny zbylé ingredience kromě kukuřičného škrobu […]

KYNUTÝ ČOKOLÁDOVÝ VĚNEC

Luxusní sladkost na víkendové pečení. Dezert je nejen krásný na pohled, takže potěší každou návštěvu, ale navíc je vynikající.  Postup: Nejprve začneme přípravou těsta. V míse smíchejte mouku, droždí a cukr.  Mléko ohřejte na pokojovou teplotu a vmíchejte do něj olej. Směs nalijte do těsta a rukama uhněťte nelepivé elastické těsto.  Mísu s těstem zakryjte […]

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek