REBARBOROVÁ GALETKA

Křupavé křehké těsto doplněné o kyselou rebarboru a křupavé mandle. Jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý. Postup:  1. Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme prosátou mouku s cukrem a solí. Přidáme nakrájené máslo a propracujeme jej s dalšími surovinami. 2. V mističce smícháme studenou vodu, ocet a dáme jej do rozpracovaného těsta. Vypracujeme nelepivé […]

OŘECHOVÁ BÁBOVKA

Úžasně jemná a jednoduchá bábovka z ořechů a kvalitní celozrnné mouky. Samozřejmě je veganská, bez vajec a kdo chce, tak si na vršek po upečení dá kokosovou šlehačku. Vypadá to slavnostně a chutná famózně, ale i bez nebojte. 🙂 Zbytek surovin má snad každý ve spíži, jen si dejte opravdu záležet na těch oříšcích. Já […]

ČOKOLÁDOVÉ TARTALETKY

Dnes mám pro vás recept na ty nejlepší čokoládové tartaletky, které jsou navíc nepečené, bezlepkové a získaly si už několik srdcí. Jsou voňavé, vláčné a zdravé. V receptu jsem použila velmi praktické tartaletkové formičky z eshopu Markéty Pavleje Kitchenette, ale postačí vám i klasické formičky na košíčky. Výhodou těchto je, že mají odnímatelné dno. Pomůcky: mixér, formičky […]

KEŠU BABKA

Sladká veganská babka vás překvapí svojí vláčností, kterou skvěle doplňují křupavé kešu oříšky a voňavá skořice. Je vylepšenou verzí klasického chlebíčku, a i za ty dvě hodiny kynutí to stojí, věřte mi! Postup: Nejprve lehce zahřejeme mléko (nesmí být horké). V míse smícháme teplé mléko s cukrem a zasypeme droždím. Přikryjeme a necháme 10 minut aktivovat droždí. […]

LOKŠE S POVIDLY

Kdysi je naše babičky pekly na rozpálených kamnech a vůně brambor provoněla celý dům. Bramborové placky, kterým se také přezdívá lokše jsou nesmírně jednoduché a v kombinaci s povidly jsou dokonalým prostým jídlem. Jo a když povidla, tak jedině od babičky a Šufana!   Postup: Brambory i se slupkou uvařte ideálně den dopředu. Nechte je vychladnout a […]

PALAČINKY S ARAŠÍDOVO-ČOKOLÁDOVÝM MÁSLEM

Jednou za čas to přijde a nemůžete s tím nic udělat – chuť na palačinky! Naštěstí tyto vám nezaberou ani půl hodiny času a díky zdravější alternativě nutelly – arašídovo-čokoládovému máslu od Šufana budou ještě o kus lepší. Samozřejmě taková palačinka namazaná domácí marmeládou je také dobrota.   Postup: Do mléka přidejte cukr, prášek do […]

PODZIMNÍ JABLEČNÝ KOLÁČ

Přichází podzim a s ním sice ubývá čerstvého ovoce a zeleniny na zahrádce, ale přichází čas jablek. Tyto jsou padaná a mírně nakyslá, ale v koláči chutnají skvěle a neubírá jim to na kráse ani chuti. Dobře skladovaná jablka vydrží celou zimu, nebo do té doby než je sníte. V koláči je můžete nahradit hruškama, […]

BEZLEPKOVÉ BROWNIES S KEŠU MÁSLEM

Toto bezlepkové veganské brownies je šité na míru všem milovníkům čokolády. Díky přirozeně bezlepkovým vločkám, kvalitnímu kakau a kešu máslu je velmi výživné a nabízí se jako zdravější alternativa. Chuťově je však k nerozeznání od toho klasického! Nejprve si předehřejte troubu na 175 stupňů. V malé mističce smíchejte pomleté lněné semínko a vodu. Nechte je nabobtnat 5 […]

SNICKERS DATLE

Datle plněné arašídovým máslem jsou ideální svaačinkou na cesty. Můžete je zabalit jako bonbóny, uložit do hezké krabičky, nebo si je vyrobit jen tak. Ale pozor – mizí opravdu rychle! Postup: 1. Datle opatrně nakrojte podélně nožem a vydělejte z nich pecku. 2. Rozevřete datli a malou lžičkou ji naplňte. 3. Datli uzavřete a namočte […]

KVÁSKOVÉ LÍVANCE

Pokud máte doma kvásek, tak víte, že při jeho dokrmování se vyhazuje spousta “odpadu”. Proto jsem vytvořila recept ze zbytků kvásku, ze kterého vzniknou vynikající kváskové lívance. Lívance jsou nadýchané, jemně nakyslé a zároveň jednoduché na přípravu. Postup: Připravený kvásek smíchejte s dalšími ingrediencemi v míse, pořádně zamíchejte a dejte do lednice odležet na druhý […]

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek