BROWNIES S TAHINI

Když máte chuť na něco opravdu čokoládového. Těsto je plné zdravých tuků díky kvalitní čokoládě, tahini a arašídovému máslu. 

Ingredience:

  • ¼ hrnku špaldové mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečení
  • 2 špetky soli
  • ¼ hrnku tahini – sezamové pasty
  • ¼ hrnku arašídového másla
  • ¼ hrnku kokosového cukru
  • 1/3 hrnku javorového sirupu
  • ¼ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • Semínka z ¼ vanilky, nebo vanilkový cukr (z pravé vanilky)
  • 2 vejce z mletého lnu – 2 lžíce mletého lněného semínka s 6 lžícemi vody (pokojové teploty)
  • ½ hrnku rozpuštěné kvalitní tmavé čokolády
  • ½ hrnku nepraženého kakaa
  • ¼ hrnku nasekaných mandlí, nebo jiných oříšků
  • ¼ hrnku nasekané čokolády

Postup:

  1. Připravte si vejce smícháním mletého lněného semínka s vodou. Nechejte 20 minut nabobtnat.
  2. Rozehřejte troubu na 170 stupňů.
  3. Ve střední míse smíchejte mouku, prášek do pečení a sůl.
  4. Ve další míse smíchejte tahini, arašídové máslo, rozpuštěný kokosový olej, kokosový cukr, javorový sirup, vanilku a pořádně vše zamíchejte ručně metličkou, nebo mixérem. Poté přimíchejte nabobtnané lněné „vejce“ a nakonec přimíchejte rozpuštěnou čokoládu. Čokoládu rozpouštějte pomalu ve vodní lázni a do celé směsi ji zamíchávejte mírně „vychladlou“ – aby se nezdrcla. Nakonec přimíchejte kakaový prášek.
  5. Stěrkou pomalu zamíchejte čokoládovou směs do sypké.
  6. Do hlubší zapékací misky obdélníkového, nebo čtvercového tvaru dejte pečícím papír a rovnoměrně stěrkou rozprostřete těsto.
  7. Povrch posypte nasekanými mandlemi a kousky čokolády.
  8. Pečte v troubě cca 32-35 minut. Po upečení nechte aspoň půl hodiny vychladnout a až poté brownies nakrájejte.

 

Líbil se ti článek? Sdílej ho na facebooku nebo ho tweetni.

Komentáře k příspěvku “BROWNIES S TAHINI

  1. Ahoj! Těším, se až brownies upeču, ale projistotu se ptám – jedna čtvrtina mouky znamená hrnku? ale to se mi zdá možná málo – nebo je to čtvrt kila a tedy 250 g?
    Díky!

    1. Ahoj, omlouvám se za chybu v receptu. Ano je to opravdu 1/4 hrnku mouky. Díky malému množství mouky je brownies vláčné 🙂 Určitě dej vědět, jak se brownies povedlo a chutnalo. L.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *