V SOUČASNÉ DOBĚ TOTO BISTRO NEFUNGUJE V PŮVODNÍM KONCEPTU MARKÉTY VÍTKOVÉ. MŮŽETE JEJ VŠAK NAJÍT POD NOVÝM KONCEPTEM MANDALA
Kolik dobrých kaváren a restaurací má v tomto městě otevřeno v neděli? Jen pár a to míň se v nich dá najíst vegansky. Před nedávnem se však otevřel v centru krásný (nejen) živý bar. Funguje i jako obchůdek se superfoods a pomůckami na tvoření v kuchyni. Markét, se kterou jsem se dala na návštěvě do řeči, je majitelkou tohoto baru. Šíří o živé a zdravé stravě jen to nejlepší.
My jsme ochutnaly moc dobré dortíky, kávu a raw punč. Ze všeho nejvíc mi chutnal raw makový frgál. Příště musím zkusit i povidlový a s kešu krémem. No a ty pralinky – mňam. Pravou čokoládu hned člověk pozná. K tomu dobrá káva z bio zdrojů. Příjemně mě překvapil punč s červeným vínem. Byl výborně dochucený. Z mini dezertů jsme zkusily jahodový, kakaový a raffaelo. Padly do nás jak nic. 🙂
Denně připravují raw pizzu, burgery, sushi, snídaňové kaše a polévky. Plus je navíc originální nabídka menu.
Živé stravě tady opravdu rozumí a ví jak na to. Zároveň však nejsou striktní a prostředí je velmi příjemné. Jak s oblibou říkám, i pro ,,všežravce“
TIP NO.1 Markét také vede kurzy tvoření, takže pokud jste z Olomouce, nebo okolí, udělejte si výlet.
TIP NO.2 Vyrábí si tady svoje domácí mléka a můžete si zakoupit i s sebou domů. No a taky čerstvé ovoce a zeleninu. Sledujte jejich facebook a buďte stále informovaní o novinkách. https://www.zivybar.cz
Pokud sem zajdete, určitě napiště, jak vám chutnalo. I v Olomouci se blýská na dobrý (veganský) časy. 🙂