Vrabci na střeše štěbetali, že si Ben Cristovao otevřel vlastní podnik!
Praha je sice mekou rostlinných podniků, ale míst kde si dát něco dobrého k pivu je málo. Tak vznikl v Holešovicích nový podnik Výčep Kabelovna, kde nabízí vše pouze v rostlinné variantě a navíc mají pivo od řemeslných pivovarů. Třešničkou na dortu je designové provedení a dvorek s posezením.
Dávno už nemusíte pro rostlinné jídlo někam do speciálních podniků. Nabídka na menu restaurací se rozšiřuje a tady si na své příjdou milovníci žebírek, nakládaných sýrů, utopenců a dalších (nejen) českých specialit k pivu.
Přes pracovní týden si z obědového menu můžete vybrat z jídla dne a večer ze stálého menu. To je laděno především do stylu českých specialit – vege utopence, nákládané tofu, párky, žebírka, ale také „kuřecí“ nugetky, nebo burgery.
Já jsem ochutnala nugetky, škvarkovou pomazánku a žebírka. Musím říct, že chuť nugetek mě hodně zaskočila, protože měli opravdu hodně autentické aroma po kuřeti. Žebírka byli dobře dochucené, líbilo se mi servírování, ale bohužel bych čekala trošku víc šťavnatější chuť. Pomazánka byla dobrá, ale nemůžu si pomoct v podobnosti s tou od Luntera. Skoro to vypadalo, jako kdyby tam vytlačily ze „střívka“ přímo ji.
Kabelovna je pro mě super podnik, kam si ráda zajdu s kamarády na jídlo a dobrý pivo. Určitě všem návštěvu doporučuji a pokud podnik navštívíte, tak mi určitě dejte vědět, jak se vám tam líbilo. 🙂