Ze stánku se zmrzlinou až k otevření kavárny Epifany Patisserie s poctivými tradičními i francouzskými zákusky. Příběh Jany Novotné jste si mohli přečíst i ve Forbesu. Nejdříve rozjela vlastní cukrářskou provozovnu v Zaječicích a začala vyrábět kvalitní zmrzlinu. Nakonec si otevřela cukrárnu přímo v Pardubicích.
Byl to můj sen jednou její podnik navštívit. Dokonce jsem se s paní majitelkou potkala v Brně na Veletrzích gastra, kde měla stánek. Byla to jako perla v moři, její dorty a pralinky vynikaly.
A tak jsme konečně vyrazili do Pardubic, abychom navštívili jeden ze dvou podniků. Hned u příchodu mě zaujala plná vitrína nádherných zákusků, která hrála barvami a naladila nám chuťové buňky.
Posadili jsme se ke stolečku u okna, kde velkými okny prostupovali dovnitř paprsky slunce. V létě zde musí být krásné posezení na zahrádce.
Vybrala jsem si veganský skořicový šnek a batch brew z kávy od Candy cane. (V nabídce měli ještě jednu kávu) Přítel si dal klasickou škvarkovou pomazánku na kváskovém chlebu a zázvorový čaj. Bohužel jsem všimli pozdě, že mají na čaje speciální lístek s výběrovým čaji Kusmi. Skořicový šnek byl skvělý a káva také.
V nabídce zde mají i několik sladkých a slaných jídel, které podávají po celý den a najdete zde hodně rostlinných variant.
Prostředí kavárny bylo laděno do příjemného moderního industriálního stylu. Obsluha byla milá a příjemná.
Určitě doporučujeme navštívit!
Epifany Patisserie https://m.facebook.com/epifany.patisserie